Volledig kunstgebit op implantaten

Implantaten
Een implantaat moet u zien als een kunstwortel, die in de kaak wordt geplaatst en in het eigen kaakbot vastgroeit. Implantaten zien eruit als een schroef of holle cilinder. Ze worden gemaakt van titanium, een materiaal dat goed door het lichaam wordt geaccepteerd.

Een loszittende onderprothese is één van de meest voorkomende klachten bij dragers van een volledig kunstgebit. Bij langdurig dragen van een kunstgebit blijft vooral de onderkaak slinken en kunstgebit gaat steeds losser zitten. Vervolgens schuift deze over het tandvlees met daaronder het kaakbot wat voornamelijk veel irritaties en pijn veroorzaakt. Meestal met plaatsen van twee implantaten in de onderkaak zijn deze klachten verleden tijd. Implantaten kunnen zowel in onder ook in bovenkaak geplaatst worden.

Waarom een implantaat?
Permanente implantaten zijn een fantastisch alternatief voor een gebitsprothese. Het is een duurzame oplossing, waar u op kunt vertrouwen.

Voordelen van implantaten zijn:

  • Vast zittende prothese.
  • Goed kunnen kauwen en dat komt de spijsvertering ten goede.
  • Het bot blijft goed bewaard en slinkt niet of nauwelijks verder.
  • Het gevoel van het hebben van eigen tanden of kiezen is weer terug.
  •  Eten wat u wilt.
  •  Zorgeloos kunnen lachen.
  • Een perfecte pasvorm.

Bij een controlebezoek kunnen wij vaststellen of plaatsen van implantaten nodig is. Als wij van mening zijn dat het wel het geval is dan krijgt u vervolgens een afspraak bij onze implantoloog. Daar wordt vervolg onderzoek gedaan en worden de mogelijkheden besproken. Het is namelijk belangrijk dat er voldoende kaakbot aanwezig is, dat uw kaakbot en tandvlees gezond zijn en gehele gezondheid moet goed zijn. Bij twijfel zal de implantoloog in overleg treden met uw huisarts of behandelend specialist.

De behandeling
In de volgende fase zullen de implantaten onder plaatselijk verdoving worden geplaatst en indien nodig wordt er extra bot toegevoegd. De ingreep zelf duurt circa 30 minuten bij het plaatsen van 2 implantaten in de onderkaak. Een week later komt u al voor de eerste controle bij de implantoloog. Na een ingroeiperiode van circa 8 weken komt u weer terug en zijn de implantaten voldoende vastgegroeid dan kunnen wij starten met het aanmeten van uw nieuwe prothese.

In de tussenperiode (van implanteren tot plaatsen van de prothese) wordt er een noodvoorziening aangebracht, zodat u niet zonder tanden of kiezen hoeft rond te lopen.

Mondhygiëne
Implantaten worden in principe op dezelfde wijze verzorgd als uw eigen tanden. De belangrijkste plaatsen die schoon moeten blijven zijn de overgangen van de implantaten naar het tandvlees. Reiniging is nodig omdat er tandvleesontsteking en uiteindelijk botverlies kan optreden. Dus een goede hygiëne voor uw mond en uw prothese is van het allergrootste belang voor het behoud van de implantaten. Daardoor wordt u verzocht om regelmatig (jaarlijks) naar de implantoloog en mondhygiëniste te gaan om uw implantaten te laten controleren en reinigen. Op deze manier begeleiden wij u samen naar een goede mondhygiëne, zodat u uw levenslang kunt genieten van uw kunstgebit op implantaten!

Wat zijn de kosten?
Nadat uw zorgverzekeraar een machtiging heeft afgegeven voor het plaatsen van de implantaten, dan wordt dit volledig vanuit de basisverzekering vergoed. De prothese die daar vervolgens op geplaatst wordt heeft een vaste wettelijke eigen bijdrage van € 250. Maar het is goed mogelijk dat uw aanvullende verzekering deze eigen bijdrage gedeeltelijk of in zijn geheel vergoedt. Mocht u nog geen kosten hebben gehad die vallen onder de basisverzekering, houdt u dan ook rekening met uw eigen risico.

Garantie
Uw kunstgebit is met zorg vervaardigd om een zo goed mogelijk resultaat te bereiken. Wij geven u een jaar garantie op de duurzaamheid. Vijl of slijp nooit aan uw kunstgebit. Als u hierdoor de pasvorm veranderd kunt u uiteraard geen aanspraak meer maken op garantie.

De informatie op onze website is met de grootst mogelijke zorg en nauwkeurigheid samengesteld. De informatie is echter wel onder voorbehoud van druk- en typefouten. U kunt dan ook geen rechten aan de hierboven genoemde informatie ontlenen. 

Kunstgebit op Implantaten