Reparatie en Rebasing

Reparatie
De schrik van iedere prothesedrager is dat de prothese stuk gaat. Het kan gaan om een tandje dat eruit gebroken is, terwijl u een koekje bij de thee at. Een scheur of breuk in uw prothese, doordat u hem in de wasbak of op de grond heeft laten vallen. Patiënten komen dagelijks bij ons met allerlei reparaties. Bel van tevoren en vaak krijgt u klaar-terwijl-u-wacht afspraak (afhankelijk van de schade aan uw prothese). Vergeet niet het pasje van uw zorgverzekeraar mee te nemen samen met uw eigen geldig legitimatiebewijs. U hoeft dan niets af te rekenen en wij regelen de declaratie rechtstreeks met uw zorgverzekeraar. 

Let op!
Repareer nooit zelf uw kunstgebit en zeker niet met prothese- of secondelijm! De kans is dan heel groot dat u uw prothese verder beschadigt. Bij een breuk is het bijvoorbeeld dan niet meer mogelijk om het breukvlak terug te vinden. Uiteindelijk gaat dit ten koste van de pasvorm en daardoor past uw prothese niet meer optimaal op uw kaak.

Rebasing
In de loop der jaren slinkt uw kaak eenmaal. Hierdoor kan de prothese losser gaan zitten en kantelen omdat er een open ruimte ontstaat tussen uw prothese en uw kaak. Met een rebasing kan uw prothese weer optimaal passend gemaakt worden. Dat betekent dat na de rebasing prothese weer lekker sluit op uw kaak, zuigt weer vacuüm en blijft (beter) zitten. Deze behandeling wordt binnen 1 dag uitgevoerd. Dus ’s ochtends wordt afdruk genomen en ‘s middags kunt u uw prothese weer ophalen. Houdt u er rekening mee dat u op die dag geen prothese hebt want deze blijft bij ons. Maar om te kunnen vaststellen of een rebasing optimale verbetering in uw situatie oplevert, dient u daarvoor een controle afspraak met ons te maken. Vergeet niet het pasje van uw zorgverzekeraar mee te nemen samen met uw eigen geldig legitimatiebewijs. U hoeft dan niets af te rekenen en wij regelen de declaratie rechtstreeks met uw zorgverzekeraar.

 

De informatie op onze website is met de grootst mogelijke zorg en nauwkeurigheid samengesteld. De informatie is echter wel onder voorbehoud van druk- en typefouten. U kunt dan ook geen rechten aan de hierboven genoemde informatie ontlenen. 

Kunstgebit op Implantaten